Jakob Persson

Jakob Persson (4)

Grundare av Leancept. Konsult och rådgivare till frilansare och byråer. Du kan nå honom på [email protected] eller 070 721 07 37.

Två prismodeller du ska undvika om du vill lyckas med värdebaserad prissättning

Igår var det möte för vår meetup-grupp om värdebaserad prissättning (Stockholm Value-Pricing Meetup) och som vanligt fortsatte diskussion långt efter att mötet var slut. En fråga som kom upp var hur värdebaserad prissättning (VBP) går till i praktiken. Frågeställaren, en vän till mig, gillar idéen skarpt. Det är ett sätt att ta betalt som är ärligare, rättvisare, mer transparent och som stöttar säljare och köpare att jobba mot samma mål. Men han fann det svårt att genomföra den i praktiken. “Hur får man kunderna att gå med på detta?” var andemeningen. Det är en fråga jag ofta hör.

Läs mer

Vad är värdebaserad prissättning?

Om du snubblat in på vår webbplats så vet du antingen vad värdebaserad prissättning (VBP) är eller så är du nyfiken. Som med det mesta som är värt att lära sig något om finns det mycket i ämnet så detta inlägg är tänkt att tjäna som en introduktion med hänvisningar till fördjupning. Ämnet är långt och brett och vi har därför inte plats för allt på en gång.